Live@edu

От месец януари 2010 година Гимназия с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" работи по проекта Live@edu съвместно с Майкрософт България.
Microsoft Live@Edu предостави на училището ни електронна поща на собствен домейн, хоствана от Microsoft на базата на Outlook Live. Нашият домейн е radichkovls-vidin.org, е-мейл адресите, които вече имат учениците и учителите са от вида ime@radichkovls-vidin.org.
Всеки учител и ученик получава Windows Live ID. Това е неговият имейл адрес.
Вашето Windows Live ID Ви дава незабавен достъп до услуги като имейл и други онлайн инструменти, които се наричат Live@edu услуги. Те всичките са безплатни и на Ваше разположение.
Предимството на тези Live@edu услуги е в това, че те са онлайн. Това значи, че можете да имате достъп до тях от всеки компютър, свързан с интернет, като въведете само своето Windows Live ID.

Платформата Live@Edu преминава към Office 365. Всички училища, ползващи Live@Edu могат безплатно да ползват услугите, предоставени от Office 365.

След миграцията от Live@Edu към Office 365 всички имейли, всички писма в електронните пощи на потребителите и всички документи, съхранявани в SkyDrive, СЕ ЗАПАЗВАТ.

След миграцията всеки потребител разполага с ДВА акаунта:

1. Office 365 акаунт:

  • достъп до имейл, SharePoint за споделяне на файлове и Office Web Apps за създаване и редактиране на документи.
  • влиза се от адрес: portal.microsoftonline.com с акаунта и паролата, които са се ползвали за Live@edu.
  • директен линк за вход в пощата: www.outlook.com/vashia-domain.com.

2. Личен Майкрософт акаунт:

  • достъп до SkyDrive, Messenger и други Майкрософт услуги.
  • влиза се от адрес: skydrive.live.com с акаунта и паролата, които са се ползвали за Live@edu.

Двата акаунта са различни. Промени, извършени по единия акаунт (смяна на парола, настройки на профил и т.н.) НЕ се отрзяват на другия акаунт.

Личните Майкрософт акаунти не са свързани с училището, не могат да бъдат управлявани от администратора и той няма права за възстановяване на пароли.