Проект УСПЕХ

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз


Проектът стартира в началото на февруари месец 2012г. В гимназията са сформирани три извънкласни дейности: Евроклуб „Здравословна и зелена Европа“, ателие „Реклама“, клуб „Питагор“.


ЕВРОКЛУБ „ЗДРАВОСЛОВНА И ЗЕЛЕНА ЕВРОПА”

Стартираха дейностите на група от евроклуба при ГПЧЕ по проект УСПЕХ с повече от 15 ученици. В продължение на месеци ще се извърши събирателна дейност с цел проучване и каталогизиране на стари, изчезващи автентични растения, храни, рецепти, свързани с живота по реката /Дунав/ и планината /манастири/. В работа на учениците на терен в селата Кутово и Капитановци, както и в Клисурския манастир съвместно със „сладкодумните” баби и монахини ще се създаде и популяризира книжка – рецептурник, албум и филмче за ресурсите на кулинарните тайни и автентични разкази за храните на стария бит и духовни празници от Северозапада. Учениците ще представят своите продукти и изследвания като вариант за кулинарен туризъм пред видинчани и гостите на региона ни. Общуването със селото и манастирът са среда, от която днешното поколение е откъснато и програмата дава прекрасна възможност за увлекателна извънкласна дейност на децата с акцент общуване с природата, здравословната храна и стария дух на бабините къщи. Много тайни, изненади и уроци по култура и отношения към храната и природата са неразделна част от работата на евроклуба.

 


Учениците от ателие „Реклама“ изготвиха рекламната брошура за приема.

Направихме клип за град Видин, чрез който да представяме града ни на наши гости по чуждестранни проекти:

И един, който не е озвучен на английски език:


Ние от клуб „Питагор“ търсим логически и занимателни математически задачи, духовни мъдрости и ги споделяме с нашите съученици.