Изключителен успех на лекоатлетите на ГПЧЕ „Йордан Радичков“

На финалите на ученическите игри 2019г. в град Сливен, проведени на 20 и 21.06.2019г., отборите на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ (юноши и девойки) направиха едно от най-добрите си представяния, като спечелиха общо 18 медала.

В отборното класиране юношите са трети, а девойките – на пето място.

Призьори в отделните дисциплини станаха: Антония Изова и Живко Живков – златни медали в скок на дължина; Галя Станчева – сребърен медал на гюле; Денис Славейков – сребърен медал в скока на височина; бронзови медали за щафетата 4х100 (девойки) – Бетина Благоева, Габриела Младенова, Боряна Йорданова и Антония Изова.

Всички останали със спечелените точки допринесоха за високия отборен резултат.

За поредния голям успех на лекоатлетите на видинската езикова гимназия допринесоха и водачът на отборите – г-жа Десислава Маринова, треньорите на двата клуба СК „Бдин Атлетик“ – Николай Найденов и СК „Радуканови“ – Мирослав Радуканов и Петър Петров с целогодишната си работа с отборите на училището.

Като се има предвид и позитивното отношение и съдействие на училищното ръководство, и в бъдеще може да се очакват подобни, а защо не и по-големи успехи, от лекоатлетите на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ – Видин.

НА ДОБЪР ЧАС, ВИПУСК 2019!

12.А клас с класен ръководител Елена Матеева

12.Б клас с класен ръководител Вержиния Василева

12.В клас с класен ръководител Петър Петров

12.Г клас с класен ръководител Наташа Димитрова

Тържествено отбелязване на 24 май в ГПЧЕ „Йордан Радичков“

На 22 май, в деня между двете матури на дванадесетокласниците, в двора на Гимназията отбелязахме предстоящия Ден на славянската просвета и култура с кратка литературна програма, неразделна част от която бе и връчването на грамоти и сертификати от директора на ученици и учители за образователни, културни и спортни постижения, издигащи престижа на училището. Денят продължи със спортни мероприятия, подготвени от учителите по физическо възпитание и спорт. Честит празник на всички, които носят в сърцето си любов и признателност към буквите и славянските първоучители!

Участие на ГПЧЕ във фестивала на талантите „ЦВЕТОВЕ и УСМИВКИ“

Стотици ученици от Видинска област се включиха в първия училищен фестивал на талантите „ЦВЕТОВЕ и УСМИВКИ“, подготвен от Регионално управление на образованието и Община Видин. Официални гости на събитието бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков, заместник областният управител Лъчезар Попиванов и началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова. В този прекрасен майски ден учениците от клубовете по интереси към ГПЧЕ „Йордан Радичков“ показаха своите невероятни таланти и заредиха публиката с цветно настроение и много усмивки. Началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова награди с грамота нашите таланти за впечатляващото им изпълнение.

С вяра към нови успехи!

На 08.05.2019г. в актовата зала на СУ „Любен Каравелов“ на тържествена церемония бяха наградени победителите в тазгодишния Национален ученически конкурс „Бог е любов“.
В светлите дни около Възкресение Христово, когато всички християни славят божието дело и се прекланят пред християнските добродетели, учениците от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ показаха със своите творби, че вярата не е чужда на младите хора и че с вяра се постигат големи творчески успехи.
Традиционно гимназията е най-добре представилото се средно училище в област Видин. Победители в своите възрастови групи и категории станаха: Габриела Ничева (XI А клас) – поезия, Бояна Груева (XI Б клас) – проза и Катрин Челиева (XII В клас) – рисунка.
Те очакват с нетърпение резултатите от националното оценяване на творбите им. А още шестима млади творци от ГПЧЕ се наредиха в призовите тройки.
Радващ е фактът, че във време на приготовления за зрелостни изпити и абитуриентския бал трима дванадесетокласници се наредиха сред призьорите.
Един голям и заслужен успех за учениците от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ и за техните преподаватели!

Ден на самоуправлението

Днес, 9 май, по традиция в ГПЧЕ се проведе ден на самоуправлението. Учениците поеха позициите на своите преподаватели и ръководството на училището. Както всяка година, учителите и учениците заедно организираха интересни и полезни, и за двете страни, уроци. Ученическото ръководство пък се запозна с тежката задача да ръководиш една институция.