Този век ни принадлежи

“Този век ни принадлежи” – проект на ACES

 Емил Живков – преподавател по немски и английски езици в ГПЧЕ

“Този век ни принадлежи” – проект на ACES /Академия на централноевропейските училища/, която е австрийска образователна фондация.  По този проект се осъществи ученически обмен между ученици от ГПЧЕ – Видин и Гимназията в гр. Сату Маре, Румъния. Непосредственият човешки контакт спомогна за изграждане на истински приятелства, опознаване на друга култура, обмен на идеи и възпитание в толерантност към културните и религиозни разлики.

В рамките на проекта бе проведен конкурс за есе на тема “Ти и Аз”, за кратък разказ за европейско гражданство, фотоизложба – “Лицата на нова Европа” и дискусионен форум, като всичко това бе осъществено на английски език.

Висока оценка на проектната работа бе дадена на заключителната конференция на ACES в Сенец, Словакия. Училищата получиха награден плакет, а самата конференция се превърна в силен мотивиращ фактор за ново участие в работата на академията.

Последни публикации

  1. Националното многоезично състезание – пореден успех за учениците от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ Вашият коментар
  2. ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ В ГПЧЕ „ЙОРДАН РАДИЧКОВ” Вашият коментар
  3. „Коледна песен“ Вашият коментар
  4. Списък на учениците, които са класирани за участие в обучителна дейност в Неапол, Италия, от 14 до 20.02.2018г. по проект „Стереотипите пречат на творчеството“ Вашият коментар
  5. Одобрена група за ЕВРОСКОЛА Вашият коментар
  6. Коледен концерт Вашият коментар
  7. Национално състезание по английски език „Лонгман“ Вашият коментар
  8. Награда за ГПЧЕ „Йордан Радичков“ Вашият коментар
  9. Свободно място Вашият коментар