Клуб “Млад преводач – английски език”

„Слова с пера” – успех на нашите млади преводачи
Петър Витков от ХІ Г клас и Валентин Николаев от ХІ В клас са сред победителите в четвъртото издание на Националното онлайн състезание по превод от и на английски език „Слова с пера”, организирано от сдружение „Макензи” с подкрепата на Американското посолство в България. На 8 май в Бургас те и тяхната учителка по английски г-жа Анелия Димитрова ще представят нашата гимназия на конференцията „Да поговорим за толерантност и демокрация” и ще получат своите награди. Не се съмняваме в тяхното поредно достойно представяне!


Младите театрали от ГПЧЕ „Йордан Радичков” представиха на английски език театралната постановка „Пигмалион” от Джордж Бърнард Шоу в Драматичен театър – Видин. Пред препълнения салон ентусиазираните актьори показаха уменията на проф. Хигинс /Теодор Андреев – 10 А клас/, който чрез обучение по правилен английски език превръща цветарката Елайза /Ванина Владова – 9 А клас/ в изискана млада дама, която печели възхищението на всички и се омъжва за представител от висшето общество.
Прекрасната игра на повече от 30 актьори очарова публиката и предизвика заслужени овации. Бурни аплодисменти получи и ръководителят на театралното студио г-жа Камелия Георгиева – учител по английски език.
Преводът на български език бе на клуб „Млад преводач” с ръководител г-жа Анелия Димитрова – учител по английски език, а мултимедийната презентация подготви Паола Петкова – 11 Г кл.