Интеркултурно образование чрез работа с музеи

„Интеркултурно образование чрез работа с музеи”

проект по програма „Коменски”

/България, Турция, Белгия и Румъния/

Проектните дейности са базирани върху проучвания на учениците в работа с музейни специалисти на паметници и традиции от Видинския край. Чрез ИКТехнологии се изработи web-интерактивна игра за обучение по история заедно с училища от още три държави. Всеки  може да поиграе с продукта от проекта ни – електронна игра за обучение по история върху културното наследство и многообразие на нашия край. Играта е с работно заглавие „Виданиада” и ще се радваме всеки, които търси и успее да открие съкровищата … да напише отзивите си на нашия електронен адрес: evropeiski_uroci@abv.bg.

 

интерактивна игра за обучение по история

 

 

 

Последни публикации

Учениците от ГПЧЕ в подкрепа на християнското семейство

hrsem2Започнаха дейностите по проект УСПЕХ на Министерството на образованието и науката. Споделяйки идеята, че възпитанието започва от семейната среда, ученици от 3 клуба на ГПЧЕ „Йордан Радичков” се включиха в богословска среща-дискусия на тема „Християнското семейство днес”, организирана от Видинската света митрополия и НЧ „Цвят – 1870″ по модела „Световно кафене“.
hrsem1 Учениците от клубовете „Опознай ме – моят различен поглед към света” с ръководител Сашка Петкова, „Опознай родния край” и „Културно наследство на английски език”, под ръководството на Ваня Цветкова, участваха активно, защитавайки аргументирано тезата, че традиционните християнски ценности трябва да се съхраняват и в съвременното семейство.
Оценка на ученическото участие даде епископ Поликарп. Той изрази задоволство от отговорите и спомена, че е горд да бъде сред такива млади, будни и мъдри хора, които показват любов към християнското семейство, както и желание то да бъде пример в съвременното общество за истински живот, както социален, така и духовен.

hrsem3

  1. Ема Джунинска от ГПЧЕ с клип за правата на децата Вашият отговор
  2. Пореден успех в ГПЧЕ Вашият отговор
  3. Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия Вашият отговор
  4. Холандия привлича студенти от ГПЧЕ „Йордан Радичков” Вашият отговор
  5. Отбелязваме Седмицата на толерантността Вашият отговор
  6. Екоден в ГПЧЕ Вашият отговор
  7. ГПЧЕ бе домакин на открит урок за демократичните промени Вашият отговор
  8. ГПЧЕ „Йордан Радичков” участва в пилотен проект на Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката Вашият отговор
  9. Ново злато за ГПЧЕ Вашият отговор