Интеркултурно образование чрез работа с музеи

„Интеркултурно образование чрез работа с музеи”

проект по програма „Коменски”

/България, Турция, Белгия и Румъния/

Проектните дейности са базирани върху проучвания на учениците в работа с музейни специалисти на паметници и традиции от Видинския край. Чрез ИКТехнологии се изработи web-интерактивна игра за обучение по история заедно с училища от още три държави. Всеки  може да поиграе с продукта от проекта ни – електронна игра за обучение по история върху културното наследство и многообразие на нашия край. Играта е с работно заглавие „Виданиада” и ще се радваме всеки, които търси и успее да открие съкровищата … да напише отзивите си на нашия електронен адрес: evropeiski_uroci@abv.bg.

 

интерактивна игра за обучение по история

 

 

 

Последни публикации

22 април – Международен ден на Земята

22 aprilЕкологичните клубове по проект УСПЕХ под ръководството на преподавателя Василиса Димитрова реализираха редица инициативи, с които Гимназията отбеляза Международния ден на Земята. Денят започна с радиопредаване, което премина под мотото на тазгодишната кампания „Зелените градове: Да мобилизираме милиони хора за създаването на устойчива и здравословна околна среда“. Учениците призоваха за опазване на природата и живота на планетата, като фокусираха вниманието на младите хора към собственото им поведение и начина, по който те могат да променят природата за постигане на по-устойчив начин на живот.
Екологичните дейности в Езиковата гимназия бяха насочени основно към работа в училищния двор с прекопаване и оформяне на градинките, засаждане на цветя и 20 нови дръвчета и люлякови храсти.

  1. Купи и грамоти за нашите отбори от ученическите игри Вашият отговор
  2. Отборът ни по тенис на маса е първият финалист от Видин на ученическите игри Вашият отговор
  3. Нов успех на наши ученици! Вашият отговор
  4. Блестящ успех на националната олимпиада по английски език за ГПЧЕ „Йордан Радичков“ Вашият отговор
  5. Златен плакет за реализирането на проекта „Разчупи предразсъдъците – свободата е равенство“ Вашият отговор
  6. ГПЧЕ проведе занятие по БАК на 28.03.2014г. на тема: НАВОДНЕНИЕ Вашият отговор
  7. Пътувахме до старите столици на България Вашият отговор
  8. Национален литературен конкурс за създаване на авторски текстове на английски и немски език „Този безкраен свят” Вашият отговор
  9. Триумф в леката атлетика Вашият отговор