Интеркултурно образование чрез работа с музеи

„Интеркултурно образование чрез работа с музеи”

проект по програма „Коменски”

/България, Турция, Белгия и Румъния/

Проектните дейности са базирани върху проучвания на учениците в работа с музейни специалисти на паметници и традиции от Видинския край. Чрез ИКТехнологии се изработи web-интерактивна игра за обучение по история заедно с училища от още три държави. Всеки  може да поиграе с продукта от проекта ни – електронна игра за обучение по история върху културното наследство и многообразие на нашия край. Играта е с работно заглавие „Виданиада” и ще се радваме всеки, които търси и успее да открие съкровищата … да напише отзивите си на нашия електронен адрес: evropeiski_uroci@abv.bg.

 

интерактивна игра за обучение по история

 

 

 

Последни публикации

Заедно да отбележим патронния празник на ГПЧЕ „Йордан Радичков“

С различни мероприятия в ГПЧЕ „Йордан Радичков“ отбелязваме  85-годишнината от рождението на нашия патрон. В конкурса за ученическо творчество за рисунка, написване на есе, разказ или стихотворение на тема: „Трудните уроци са по-мъдри и по-благодарни от лесните“ или „Защо му е на човека целият свят, ако няма едно обикновено гнездо, в което да се приюти нощем и да сбъдне сънищата си?“ участваха десетки ученици от 8 до 12 клас. Конкурсните творби са подредени  в изложба във фоайето на училището. Най-добрите ще бъдат наградени на официалната церемония на 23.10.2014 г .пред барелефа на Йордан Радичков. Тогава ще бъдат отличени и най-добре познаващите творчеството на Радичков, изявили се в проведената викторина.

По повод патронния празник на ГПЧЕ  в училищната библиотека е оформен кът под надслов „Светът на Радичковите герои“, който включва творчеството на Йордан Радичков, събрано в 7 тома, както и сборниците „Барутен буквар“, „Горещо пладне“, „Плява и зърно“, „Шест малки матрьошки и една голяма“.

  1. Радичкови дни 2014 Вашият отговор
  2. Голям успех на Станислав Борисов от XIб клас Вашият отговор
  3. Стартира проект на Интеракт клуб в ГПЧЕ Вашият отговор
  4. В челната тройка сме по футбол Вашият отговор
  5. ГПЧЕ с две първи места по лека атлетика – юноши и девойки Вашият отговор
  6. Избираме Ученическия съвет Вашият отговор
  7. Избори за Ученически съвет Вашият отговор
  8. С нас в Народния театър Вашият отговор
  9. Конкурс за ученическо творчество Вашият отговор