ГПЧЕ „Йордан Радичков“ с представител на националната олимпиада по български език и литература

След областния кръг на олимпиадата по български език и литература единадесетокласничката Ивайла Иванова от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ е предложена и одобрена за участие на националния кръг – пореден голям успех и за Ивайла, и за гимназията.

Успешно представяне и на най-високия етап на олимпиадата!

ОЩЕ ЕДИН ПОВОД ЗА ГОРДОСТ В ГПЧЕ „ЙОРДАН РАДИЧКОВ“

Организационният комитет в секция „География“ към Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“ оцени в предварителна селекция и допусна до публична защита на 24. и 25.03.2023г. две наши възпитанички от 10.А клас: Александра Ивайлова Емилова и Зорница Радославова Николова, в ученическия конкурс „Пространство и време“ към Академията за лидери във Великотърновския университет.
Всеки системен труд, отлична мотивация, адекватни умения, академични знания водят до личностно израстване и биват възнаградени, затова нека да им пожелаем успех и последващи вдъхновения в други формати и предизвикателства!
НИЕ (в Радичковото гнездо) ЗНАЕМ, МОЖЕМ, УСПЯВАМЕ!

УЧЕНИЦИ ОТ ГПЧЕ СЕ КЛАСИРАХА ЗА НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА PEARSON COMPETITION (LONGMAN)

Отлични резултати по английски език показаха учениците от ГПЧЕ, които се класираха за националното състезание по английски език Pearson Competition (Longman). Вече 10 години нашите ученици се състезават успешно с връстниците си от цялата страна.
След проведен училищен кръг, за националния, който ще се проведе на 13 март в София, се класираха: Мариана Николова – 8.Б клас, Мартин Харалампиев – 8.Б, Даниел Велков – 8.В, Десислава Милчева – 8.В, Тина Данкова – 8.В, Цветина Цветкова – 8.В и Владимир Мушанов – 9.В клас.
Желаем им нови успехи!

ПОБЕДИТЕЛИ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА МЛАДИ ПРЕВОДАЧИ

Днес победителите в Националния конкурс за млади преводачи, организиран от местното представителство на Генерална дирекция „Писмени преводи“ на Европейската комисия в България, получиха наградите си, а на всички участници бяха връчени грамоти. Участваха шестнадесет ученици с английски език и шест – с френски.
Победителите в първия кръг са Ивайла Иванова от XIБ клас за превода от английски език и Михаела Михайлова от XIА клас – за превода от френски език. Ивайла Иванова се класира и на второ място ???? в националния кръг.
Поздравления за нашите невероятни млади преводачи! ????

Поредни постижения в чуждоезиковото обучение!

Ценислав Петров от 12.А клас премина успешно през общинския и областния етап на олимпиадата по руски език и е класиран от националната комисия за финалния кръг, който ще се състои в град Велинград на 11 март.

Да му пожелаем успех!

ПОСТИЖЕНИЯ В СЪСТЕЗАНИЕТО ПО ТВОРЧЕСКО ПИСАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Това са учениците от нашата гимназия, взели участие в Състезанието по творческо писане на английски език, за което получиха поощрителни сертификати.
За националния кръг се класираха три ученички: Елизабет Уотле от Х клас, Михаела Михайлова от XI клас и Ивет Янчева от XII клас. Участваха общо 3 729 ученици от 147 училища, така че техният успех е наистина голям!
На националния кръг Михаела Михайлова зае III място.
Нека им пожелаем още много призови места и в други състезания!

НОВИ УСПЕХИ ЗА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ГПЧЕ „ЙОРДАН РАДИЧКОВ“ – ВИДИН

На 11 и 12 февруари 2023 г. в София се проведе второто за тази учебна година състезание по речи и дебати на английски език – BEST. Клубът на нашата гимназия участва в няколко категории и показа невероятни резултати:
ПОЕЗИЯ за напреднали: Александра Боянова 10.В – II място ????
ДУО интерпретация за напреднали: Магдалина Колева 11.В и Христомир Йорданов 11.В – II място ????
ОРИГИНАЛНА РЕЧ за напреднали: Светлозара Златанова 11.Б – VI място ????
За националния кръг на състезанието се класират:
В категория ДУО – Аглика Капелова 11.А и Мария Славчева 10.А;
В категория ПРОЗА – Ивелина Андреева 11.А и Тея Тошева 11.А;
В категория ПОЕЗИЯ – Михаела Михайлова 11.А.
На състезанието отлично се представиха и Албена Тодорова 10.А, Анна Мария Мирчева 10.А, Ния Мариянова 8.Б и Мартина Вергилова 8.А.
Пожелаваме им успех на националния кръг през април!

ГПЧЕ“ ЙОРДАН РАДИЧКОВ“ Е С ТРИМА ФИНАЛИСТИ В СЪСТЕЗАНИЕТО ПО ТВОРЧЕСКО ПИСАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Излязоха резултатите от първия кръг на Състезанието по творческо писане на английски език. За националния кръг се класират три ученички: Елизабет Уотле от Х клас, Михаела Михайлова от XI клас и Ивет Янчева от XII клас. Участваха общо 3 729 ученици от 147 училища, така че техният успех е наистина голям. Те са единствените, класирани от област Видин за национален кръг.

Да им пожелаем призови места и на националния кръг!

Поредни постижения за възпитаниците на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ – Видин

От 11 до 13 ноември в Благоевград се проведе първото за тази година състезание по речи и дебати на английски език – BEST, в което се включиха над 200 ученици от Западна България.
Отборът на нашата гимназия с ученически лидери Тея Тошева 11.А и Михаела Михайлова 11.А, участва в категориите Поезия, Проза и Дуо, и показа отличителни резултати.
Поезия за напреднали: Александра Боянова 10.В – 1 място ???? и Мария Славчева 10.А – 6 място ????.

 

Дуо интерпретация за напреднали: Магдалина Колева 11.В и Христомир Йорданов 11.В – 3 място ????.
В състезанието се представи много добре и Албена Тодорова 10.А.
С пожелание за успех на следващото им състезание!

Успех на Националния кръг на Многоезичното състезание

Успех за Ивайла Галинова Иванова, ученичка в 11.Б клас в ГПЧЕ „Йордан Радичков“ на Националния кръг на Многоезичното състезание, състояло се в град Ловеч.
Тя спечели престижното второ място в своята езикова група с английски и испански език.
Горди сме с теб и ти пожелаваме още повече успехи и постижения в света на чуждите езици!
Може да бъде изображение с 1 човек и изправен
Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора и на закрито
Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора и на закрито