Семинар на тема „Демократичното участие и гражданско образование“

ГПЧЕ „Йордан Радичков“ – Видин организира семинар на тема „Демократичното участие и гражданско образование“ по проект „Активни за укрепване на европейските ценности“ на програма Еразъм+.
Семинарът ще се проведе на 16.02.2024 г. от 15:00 ч до 18:30 ч в Конферентната зала на хотел Ровно. От 19:00 ч е организирана вечеря, която се финансира от проекта.
Най-учтиво Ви каним да присъствате на семинара в хотел Ровно.
Прилагаме Формуляр за регистрация за участие в семинара.
Регистрация ще се приема до 09.02.2024 г.

Коледно настроение в ГПЧЕ „Йордан Радичков“

СКЪПИ РОДИТЕЛИ, УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

На прага на най-светлия празник в годината – Рождество Христово – да се включим в Коледната суматоха и да направим този ден незабравим! Да подпомогнем създаването на празничната украса в училището и да увеличим богатството на Коледния базар! Декември е грижа, внимание и мисли към най-любимите хора! Това е времето, изпълнено с подаръци, изненади, срещи, писма и картички!

Благотворителният коледен базар „Творим вълшебства, даряваме усмивки и доброта“ се организира по инициатива на Училищното настоятелство и Ученическия парламент. Със събраните средства от базара и дарения ще бъдат изградени кътове за отдих, споделяне и учене. Нека направим училището по-привлекателно и уютно!

Очакваме ви на 21 декември от 10:00 часа до 16:00 часа и на 22 декември от 9:00 часа до 13:00 часа в ГПЧЕ „Йордан Радичков“, за да съпреживеем емоциите и настроението на нашите прекрасни деца!

С уважение,
Лидия Каменова – председател на Училищното настоятелство

Съобщение

По проект „Активни за укрепване на Европейските ценности“ на програма Еразъм+ предстоят две мобилности на тема:

  • Европейските ценности, дискусии и представяне чрез средствата на Форум театър от 25.11.2023г. до 02.12.2023г. в гр. Истанбул, Турция;
  • Човешките права, дискусии и работни ателиета от 14 до 20.01.2024г в гр. Ръмницу Вълча, Румъния.

Отправяме покана към учениците от 11-тите класове, които имат активна гражданска позиция по проблемите и могат да изразят и отстояват позиция на английски език. Участниците в мобилностите ще работят в международни групи в дискусии и семинари.

Всички желаещи ученици от 11-тите класове, които желаят да участват в мобилностите, да се явят в петък, 20.10.2023г. от 13.40 ч. в кабинет 201 за интервю на английски език с Комисия по подбора, определена от директора на ГПЧЕ “Йордан Радичков“. Моля всички да се подготвят да предствят тяхното разбиране на европейските ценности и човешките права.

Право на участие имат всички ученици от 11. клас, КОИТО НЕ СА УЧАСТВАЛИ  досега в мобилности по проекти на програма Еразъм+.