Нашите млади физици с призови места и грамоти от Национална конференция по физика

Светлозара Златанова от 9.Б клас, Александра Венелинова, Мартин Стефанов, Цветомир Димитров, Силвия Йончева и Ева Алексиева от 10.А клас постигнаха нов пореден триумф за нашата гимназия в областта на природните науки чрез своето представяне на 49-та Национална конференция по въпросите на обучението по физика на тема: „Физиката в STEM образованието в средните и във висшите училища“.

Нашите млади изследователи представиха резултатите от своите научни проучвания на организирания в рамките на събитието Национален конкурс за есе за ученици и студенти на тема: „Големите открития във физиката на ХХ век“, организиран от Съюза на физиците в България, Министерството на образованието и науката и фондация „Еврика“.

На този престижен конкурс Светлозара Златанова завоюва впечатляващото второ място с есе на тема: „Лазерът“. С презентацията си „Светът на галактиките“ нашата талантлива деветокласничка участва и в Младежката научна сесия за ученици и студенти на тема: „Природните науки и технологиите“.

Проектът на Силвия Йончева и Мартин Стефанов от 10.А клас за телескопа Хъбъл, блестящо представен от тях на Младежката научна сесия, заслужено донесе на нашите научни таланти още една награда-поощрителната.

Амбициозна заявка на бъдещи високи научни постижения беше инициирана и с представянето на проектите: „Радиация“ на Александра Венелинова и Цветомир Димитров и „Атомно ядро“ на Ева Алексиева от 10.А клас.

Максималисти сме във всичко, защото знаем какво могат и как учат нашите млади научни таланти! Пожелаваме им нови успехи!