ОТНОВО ПРИЗНАНИЕ и ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ

По случай Деня на Европа – 9 май, ученици от Евроклуба в ГПЧЕ бяха поканени да участват в симулация на Съвета на Европейския съюз, организирана от ЕUROPE DIRECT – Видин.
За отличното им представяне бяха връчени сертификати и награди от Михаела Войденова – студент-стажант по европеистика, възпитаничка на Евроклуба на нашата гимназия!
Виктория Симеонова XI Г клас, Габриела Генадиева XI Б клас, Силвия Йончева и Александра Венелинова X А клас, бяха отличени за активното си участие в дебатите по определените теми.
Мартин Стефанов X А клас е с отлично представяне и в състезателните игри „Опознай ЕС“!
Специалната техническа подкрепа на Велимир Иванов от XII Б клас също бе отличена със сертификат!
„Това е само началото на завръщането към активностите ни в условия на пандемия – каза г-жа Валя Александрова, ръководител на Евроклуба – Предстоят ни участия в мащабното Младежко събитие на Европа EYE-2021 през ноември. На 11 и 12 юни 2021г. в София ще бъде представен богатия методически опит на ГПЧЕ в проекта на катедра „Европеистика“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Национално сдружение на българските Европейски клубове – NABEC – „Ресурсен център Европа – нов подход в преподаването и ученето за Европейския съюз в училище“.
Поздравления за нашите ученици с пожелание да продължим заедно нашите дейности, въпреки изпитанията!“