Незабравима международна среща в ГПЧЕ

Днес, 22 март 2017 г., ГПЧЕ „Йордан Радичков“ беше домакин на международна среща „Сподели и разпространи“, по проекти от секторна програма „Стратегически партньорства само между училища“ по програма Еразъм+ на Европейския съюз.
С празнично настроение, по стар български обичай – с питка и мед, учениците от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ посрещнаха своите гости от Турция, Латвия, Румъния, Германия и от Чуждоезиковата гимназия „Йоан Екзарх“ – гр. Враца.


Тържествената церемония започна с изпълнението на химна на Гимназията от деветокласничките Михаела Дончева и Калина Ангелова. „Имам мечта – да се противопоставим на дискриминацията и тормоза“ – заяви в своето топло приветствие към всички участници директора г-н Любомир Георгиев. 53 ученици и учители от Турция, Латвия, Румъния, Германия и от Чуждоезикова гимназия „Йоан Екзарх“ – Враца представиха дейностите си по проект „Имам мечта“ /озаглавен с цитат от известната реч на Мартин Лутър Кинг срещу дискриминацията/.


Видинската езикова гимназията работи по проект „Да се противопоставим на дискриминацията и тормоза“ в партньорство с училища от Турция, Словения и Португалия. Ученици от различни групи по интереси, участващи в проект „Твоят час“, подредиха изложба от свои творби и плакати срещу дискриминацията в новооткритата актова зала в училището, а групата за народни танци привлече домакини и гости за изпълнение на кръшно българско хоро.

снимки