Седмица на френския език и Франкофонията в ГПЧЕ „Йордан Радичков“

Ентусиастите от 9-те класове създадоха възхитителни табла, озаглавени „Франция през моите очи“, по случай седмицата на франкофонията, с които показаха една различна Франция, миналото и настоящето, през погледа на един млад човек.

Заключителното събитие за седмицата на Франкофонията в ГПЧЕ „Йордан Радичков“ – гр. Видин бе благотоврителната кулинарна изложба-базар „Франкофонски вкусове и аромати“, подготвена от учениците от XI В клас.


След работата си по избраните рецепти в часовете по френски език, учениците бяха приготвили подбраните от тях ястия и десерти, коитo бяха презентирани по подходящ начин на 21 март във фоайето на гимназията.
Лимонови мадленки, кекс с ябълки и ананас, мини Киш лорен, Клафути, Фар бретон, макарони и много други френски деликатеси, приготвени с много любов, вдъхновение и забавни моменти, които бяха запечатани на видео или снимки по време на процеса на приготвяне предизвикаха силен интерес сред учениците, учителите и гости на училището.


Всеки опитал от френските кулинарни изкушения имаше възможност да си вземе по време на базара от диплянките с преведените на български език рецепти, които бяха изработени от учениците от Ателие „Реклама“ по проект „Твоят час“.
Събраните средства от базара ще бъдат дарени на местно сдружение за защита на животните и ще послужи за закупуване на ваксини.