Четвърто състезание по творческо писане на английски език

На 11 февруари 2014 г. в ГПЧЕ „Йордан Радичков” ще се проведе състезание по творческо писане на английски език за ученици от 8 до 12 клас. Състезанието, което е национално, има за цел да насърчи учениците да използват английския език по забавен начин и да мислят нестандартно. За записване и допълнителна информация се обръщайте към преподавателите по английски език в Гимназията.

Официални правила:
В състезанието могат да участват ученици от 6 до 12 клас, които изучават английски език. Всички есета трябва да бъдат написани на английски език. За всеки клас са предлагат 3 теми. Учениците избират една от трите теми, предвидена за съответния клас и имат на разположение един час (60 минути) за написване на есе. 
Есетата ще бъдат прочетени и оценени от регионално жури на 22 и 23 февруари. Трите най-добри есета от всеки клас в съответния регион се изпращат за национално оценяване. Класиралите се за национално оценяване се обявяват до 28 февруари. Националното оценяване се провежда на 22 март в София, а победителите се обявяват до 28 март. Церемонията по награждаване на победителите в националното състезание ще се проведе на 26 април.

В състезанието през 2013 година Виолета Яничева от ХІГ клас на ГПЧЕ „Йордан Радичков” достигна до националния кръг и се класира на второ място сред учениците от ХІ клас. Ученичката и нейната преподавателка по английски език Анна Тодорова взеха участие в тържествената церемония по награждаването в град София.