Поредица конкурси за учениците от Евроклуба на ГПЧЕ

LOGO-FINAL-EN

Ученици от Евроклуба при ГПЧЕ "Йордан Радичков" заедно с ръководителя си – г-жа Валя Александрова, от месец ноември 2013 година упорито се подготвяха в теоретичните си познания в сложната материя на съвременните проблеми и промени в Европейския съюз. Бяха проведени поредица срещи с информационни центрове, институции, прависти в подготовката на екипи за участие в инициативи, състезания и събития, организирани от представителства на институции на ЕС в България.

евроклубНа 16.11.2013г. в град Враца Мирела Андреева – XIIГ клас, Калоян Стоянов – XА клас, Анна-Мария Йорданова – XIГ клас, Оливера Костова – XIIВ клас и Петър Милчев – XIГ клас участваха в състезанието. Те не получиха една от петте дати за участие на училището в програма Евроскола на Европейския парламент през 2014г., но достойното им представяне и сериозна подготовка бе причината евроклубовете от Монтана и Плевен да поканят екипа да бъде част от еднодневното управление на Европа от младите хора в програмата Евроскола, което се случва и със съдействието  на Информационния център в София. Така през следващия месец февруари екипът ще има възможност да се включи в дебатите и заседанията на Европейския парламент в Страсбург, когато младежите на Европа от различните държави членки ще бъдат реални депутати. Favourable wind, Bon voyage, Fahrwind и успешно представяне! Успехът на екипа бе представен пред педагогическата колегия в училище, като г-жа Александрова подари на всеки ученик уникалните книжки  "Положителни мисли", които ще са добър учител на децата, когато с достойнство и джентълменство трябва да приемат всичко в реалния живот. Г-н Пламен Милчев подари на всеки от екипа луксозната книга "Българската цивилизация".

Другото успешно участие на ученици от Евроклуба е в Националното младежко състезание – конкурс за плакат на тема "Европейски избори, 2014" на НАБЕК и Информационното бюро на Европейския парламент в София, под патронажа на европейския депутат д-р Андрей Ковачев. До публично гласуване се класираха ТРИ предложения плакати на наши ученици: 

Борислава Апостолова – XА клас

Борислава Апостолова - XА клас

Анна-Мария Йорданова – XIГ клас

Анна-Мария Йорданова - XIГ клас

Диана Кирилова – XIIБ клас

Диана Кирилова - XIIБ клас

НЕКА ПОКАЖЕМ СИЛАТА НА НАШАТА ГИМНАЗИЯ ДА БЪДЕМ ЕДИННИ, ЗАЩОТО ВИНАГИ ПОДКРЕПЯМЕ, ПОМАГАМЕ НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС – "НЕВЕРОЯТНИТЕ" УЧЕНИЦИ ОТ ГПЧЕ!!! ГЛАСУВАЙТЕ КАТО "ХАРЕСАТЕ" НА ФЕЙСБУК-СТРАНИЦАТА НА ИНФОРМАЦИОННОТО БЮРО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ЗА БЪЛГАРИЯ ПЛАКАТИТЕ НА НАШИТЕ СЪУЧЕНИЦИ! 

За нас тези деца са вече победители, защото "Вярата в себе си е първото необходимо условие за всяко велико начинание" /книжка „Положителни мисли“/   smiley

Успех … сега сме ние на ред – ГЛАСУВАЙТЕ И ПОДКРЕПЕТЕ!