„Мениджър за един ден“ в ГПЧЕ

На 7 ноември 2019 година за поредна година ГПЧЕ „Йордан Радичков“ се включи в инициативата „Мениджър за един ден“, инициирана от Джуниър Ачийвмънт България за осемнадесета поредна година.
За да се запознаят с управлението на дейностите в Езиковата гимназия и други институции, се включиха 11 ученици, които се превъплътиха в следните роли: Радина Йорданова и Ванеса Ангелова /X Б/ бяха председател на сдружение „Активно общество” и журналист в радио „Видин”. Най-голям интерес проявиха учениците от X Г клас – София Кехайова и Александра Петкович се изявиха като музикални редактори в радио „Видин“, Анна Петре като главен библиотекар, а Мартина Малинова – заместник-директор в ГПЧЕ „Йордан Радичков”. С тази длъжност се запозна и Камелия Каменова /XII В/.
Калина Паскова /XI Г/ опозна работата на председателя на Административен съд – Видин; Симона Цветкова /XII Б/ – дейността на директора на библиотека „Михалаки Георгиев“.
Най-тежка се оказа позицията на директор на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, която днес си поделиха Мари-София Стефанова /XII В/ и Дария Миткова /XII Г кл./

В края на днешната инициатива учениците изразиха удовлетворението си от един различен и забавен ден, в който са осъзнали колко трудни са дейностите в съответните институции.