HIPPO – МЕЖДУНАРОДНА ОЛИМПИАДА ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК „АНГЛИЙСКИ БЕЗ ГРАНИЦИ“

Олимпиадата е предназначена  за ученици от 6 до 19 години от целия свят. Олимпиадата е международно събитие, което популяризира английския език, предизвиква ученици по целия свят да се състезават, ползвайки английски език и подобрява сътрудничеството между учителите. Олимпиадата насърчава развитието на споделено чувство за идентичност и интеграция, служи като образец за младите хора, живеещи заедно като една общност. Основната цел е да се създадат и поддържат приятелски отношения, международно разбирателство и дух на спортна конкурентоспособност между младите хора, които се интересуват от английски език от цял свят.

Олимпиадата се провежда в три кръга – предварителен /22-23 февруари/, полуфинален /29-30 март/ и финален 11 и 12 май 2019 г. Първите два кръга се провеждат в училище, а финалният – в Лидо ди Йезоло (Венеция), Италия. Разходите за пътуването до Италия са за сметка на участниците, а организаторите поемат хотела и храната. Участниците се явяват за определено ниво на владеене на езика, в зависимост от годината на раждане. Предварителният кръг се състои от въпроси за четене и слушане с разбиране, а следващите два кръга включват и есе.

Таксата за участие е 13 лева. За записване се обърнете към своите учители по английски или към г-жа Анелия Димитрова. Краен срок за записване: 25.01.2019 г.