Пореден изключителен спортен успех за видинската езикова гимназия в “царицата на спортовете”!

На проведените на 03.06 и 04.06 2017г. в град Сливен финали на ученическите игри по лека атлетика състезателите на ГПЧЕ „Й. Радичков“, град Видин отново блестяха с изявите си сред 10-те най-добри ученически отбори. Показателен за тяхната подготовка и класа е фактът, че видинското училище е единственото в страната, класирало и двата си отбора на финалите – и при юношите, и при девойките във възрастовата си група 8-10 клас.

Във второто си участие на финали девойките на ГПЧЕ „Й. Радичков“ завоюваха сребърните медали и купа в отборното класиране, като имаха реални шансове да станат и шампионки на България. В лидер на отбора се превърна спринтьорката Кристен Радуканова – със златни медали на 100м. и 200м. и сребърен на 400м. гладко бягане.

При юношите в ролята на лидер беше Любослав Еленков – със злато на 400м. и сребро на 800м. гладко бягане.

Юношите на ГПЧЕ „Й. Радичков“ са финалисти за шеста поредна година и се класираха на престижното пето място.

Индивидуалните отличия можеше да бъдат и повече, но някои от потенциалните медалисти бяха пожертвани в името на отборния резултат. Всички лекоатлети показаха висок морал и спортен дух и дадоха своя принос за успеха.

Девойки: Антония Александрова Изова, Вяра Ангелова Борисова, Кристен Мирославова Радуканова, Кристин Руменова Валентинова, Галя Иванова Станчева, Рени Даниелова Генкова, Цветелина Георгиева Славчева и Виктория Николаева Живкова

Юноши: Огнян Русков Габровски, Денис Красимиров Славейков, Любослав Емилов Еленков, Валери Александров Изов, Иво Иванов Табаков, Филип Кристиянов Геогриев, Александър Андреев Трифонов и Симеон Евстатиев Тончев

Грижите и усилията на училищното ръководство, на водача на отборите Десислава Маринова и на треньорите Станка Младенова и Петър Петров получиха своята най-добра отплата.

ГПЧЕ „Й. Радичков“, град Видин се утвърди като най-силния център на „царицата на спортовете‘‘ в Северозападна България.