Нашите таланти в концерт за тържествено откриване на XXXIII-та Национална олимпиада по информатика

Националният кръг на олимпиадата по информатика се организира от Министерство на образованието и Регионално управление на образованието – Видин. Той се проведе в два състезателни дни – 22 и 23 април, а в понеделник (24 април) ще има контролно състезание за разширения национален отбор – старша възраст.
Олимпиадата бе открита тържествено в залата на Драматичния театър – Видин. Музикалният поздрав на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ към най-добрите информатици в България беше поднесен от невероятните наши таланти Габриела Ничева от IXA, Михаела Дончева от IXБ и Никол Божидарова от IXГ клас.
С невероятен стил, класа и страхотни гласове, нашите момичета впечатлиха многобройната публика на концерта (университетски преподаватели, официални гости, участници в олимпиадата и техните ръководители).
Със своето перфектно емоционално изпълнение на две песни: MASHUP: „Thinking Out Loud / I’m Not The Only One“ и „Mamma Knows Best“, те спечелиха бурните аплодисменти на зрителите, а след концерта получиха и много поздравления.
Музикалният идол на младите хора – Габи раздаде много автографи на своите фенове в залата и за пореден път доказа, че е фаворитка на зрителите на „Гласът на България“.