ГПЧЕ „Й. Радичков“ с три призови места на концерта-конкурс „Песен за Свети Валентин”

В залата на Симфониета – Видин се проведе XIX-тото издание на концерта-конкурс „Песен на Свети Валентин”. Организатори на инициативата бяха Община Видин и Oбщинският съвет по наркотични вещества .

С песни, посветени на любовта, в конкурсa участваха oбщо 13 индивидуални изпълнители и групи от град Видин. Те бяха оценени от петчленно жури и от публиката. Учениците от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ се включиха активно в шоу програмата. Водеща на концерта беше Елена Трифонова от 10-г клас. Всички присъстващи се насладиха на невероятните музикални, вокални и инструментални изпълнения на Габриела Ничева от 9-а, Михаела Дончева от 9-б, Никол Божидарова от 9-г, Христина Емилова и Йоанна Йосифова от 10-а и Калина Пламенова от 11-г клас. Танцьорите от Арт формацията „901“ на Борислава Борисова от 11-а клас (Емилия Радославова, Виктория Живкова и Елина Емилиянова от 9-а, Магдалина Цветанова от 9-б клас, Росен Кинев от 9-в,   Александра Владиславова от 9-г, Боряна Бориславова от 10-а, Георги Сергеев и Майкъл Кирилов от 10-б клас) създадоха настроение на публиката и получиха бурни аплодисменти.

Две от призовите награди отидоха при Никол Божидарова от 9-г (за авторска песен) и Михаела Дончева от 9-б, а Габриела Ничева от 9-а клас събра овациите на възхитената публика и спечели наградата „Фаворит на публиката“.