Награди за Александър, Марио и Евгения – национални победители в „Цветна олимпиада“

Ученици от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ – Видин са национални победители в Цветната олимпиада по английски, немски и френски език. На тържествена церемония на голямата сцена на Народния театър „Иван Вазов“ в Деня на детето бяха наградени националните победители в „Цветна олимпиада“ 2014/2015 учебна година. Своите престижни награди официално получиха Александър Красимиров Цолов, 11 клас – 1 място в овладяването на английски език, Марио Илианов Георгиев, 10 клас – немски език и Евгения Руменова Димитрова, 12 клас – френски език.
Председателят на „България си ти!“ инж. Димитър Куцаров приветства гостите и апелира към децата да бъдат името на „България си ти!“ и гордо да го отстояват. Успех на церемонията с писма пожелаха: президентът г-н Росен Плевнелиев, д-р Андрей Ковачев, член на председателството на ЕП, зам.-министър-председателят г-н Ивайло Калфин, д-р Петър Москов, министър на здравеопазването. Сред гостите бяха Н.Пр. Марси Рийс, Н.Пр. Лйерка Алайбег и множество други представители на дипломатическия корпус у нас, а също така Ренета Инджова, Петко Бочаров и много други.
Националните победители по английски език обявиха журналистът Спас Кьосев и световният шампион по бийтбокс Печенката. Медалите по дисциплината връчи Омбудсманът на България Константин Пенчев. „Всички сме деца в душите си, за мен е истинско удоволствие, щастие като чувам за постиженията на нашите ученици и ще се присъединя към всички, които пожелаха здраве и щастие и много успехи и да покоряват света, но да се върнат в България“.
Джазменът Васил Петров обяви победителите по френски език, а зам.-ректорът на СУ „Свети Климент Охридски“ доц. д-р Милена Стефанова връчи медалите. Тя пожела на всички участници в „Цветна олимпиада“ да не забравят, че могат и да вярват, че ще успеят. Победителите по немски език поздрави с невероятно изпълнение София Арабаджиева, ученичка в НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ -Благоевград. Наградите връчи Ваня Агопян, мениджър „Телиш“ АД.
Националните победители получиха стипендии за следващата учебна година в размер на 450 лв., таблети и книги.