Грандиозен успех на юношите лекоатлети 8-10 клас от ГПЧЕ „Йордан Радичков” – Видин

С трето място в отборното класиране на България и 14 медала се завърнаха лекоатлетите на ГПЧЕ от проведените на 16-17.05.2015г. в град Русе финали на Ученическите игри по лека атлетика за юноши 8-10 клас. Те бяха поздравени от директора Любомир Георгиев пред цялата училищна общност.

След убедителна победа на Зоналното първенство в град Монтана срещу най-добрите представители на Монтанска и Врачанска област, право на участие на финалите на Ученическите игри по лека атлетика придобиха състезателите на ГПЧЕ „Йордан Радичков” – Видин.
Това са: Адалберт Бонев, Стефан Йорданов, Любослав Еленков, Божидар Петров, Дейвид Любомиров, Калоян Симеонов, Радослав Пуев и Огнян Огнянов с треньор Станка Младенова.
На финалите, в упорита надпревара с останалите 9 най-добри отбора в България, отборът на ГПЧЕ „Йордан Радичков” – Видин се класира на 3-то място отборно в България.
Всички състезатели имат принос за това голямо отличие, донесли точки за отборното класиране, но трябва да отличим:
– Адалберт Бонев с постигнати 4-то място на 100 м, 4-то място на скок дължина и решаващо участие в щафетата 4×100 м – 2-ро място в България;
– Стефан Йорданов – класирал се на 4-то място на скок височина, 2-ро място на 800 м и решаващ принос в щафетата 4×100 м;
– Любослав Еленков – 4-то място на 400 м, 3-то място на 800 м и участие в щафетата 4×100 м класирали се на 2-ро място в България;
– Калоян Симеонов – участник на 100 м, 200 м и в щафетата 4×100 м – 2-ро място в България.
Състезателите Стефан Йорданов и Любослав Еленков, класирали се на 2-ро и 3-то място на 800 м придобиват право на годишна държавна стипендия.
„Успехът ни амбицира на следващите игри да се борим за първо място в отборното класиране” – казва  водачът на отбора Илиян Ангелов.