Пълен комплект медали и четвърто отборно място за нашите лекоатлети

lekoatletiИзключително представяне направиха лекоатлетите на ГПЧЕ ”Йордан Радичков” на ученическите финали за юноши в група 8-10 клас, които се проведоха в град Сливен. Възпитаниците на Петър Петров се класираха на ІV място в крайното класиране, като само една точка не им достигна за бронзовите медали.
В отделните дисциплини обаче нашите момчета се прибраха с пълен комплект медали. Симеон Красимиров от ХІа клас спечели златен медал на дълъг скок и сребърен медал на висок скок. Успехът гарантира на ученика държавна стипендия за следващата учебна година. Щафетата на Гимназията затвори първенството със спечелване на бронзовите медали. Третото място извоюваха Християн Христов от VІІІв клас, Адалберт Бонев от VІІІв, Стефан Йорданов от VІІІб и Станислав Живков от Ха клас.
Стотни не достигнаха за медал на Станислав Живков, който остана четвърти в бягането на 200 и 400 метра. В дългото бягане на 800 метра Стефан Йорданов се класира на V място с личен рекорд. Тони Тошко спечели VІ място в тласкането на гюле, също с личен рекорд от 12,60 метра.
Успехът в Сливен е изключителен за лекоатлетите на ГПЧЕ ”Йордан Радичков”. Поздравленията са за Симеон Красимиров, Божидар Петров, Тони Тошков, Стефан Йорданов, Станислав Живков, Никола Петков, Станислав Борисов, Станислав Велков и водачът на тима – Петър Петров.