Изпратихме абитуриентите от ВИПУСК 2014

vipusk 2014След официалното приключване на учебните занятия за 12.клас, на 15 май Гимназията изпрати поредния си випуск от абитуриенти. Лошото време не помрачи настроението на участниците в събитието, но наложи промяна в мястото на провеждането му и то се състоя в салона на училището, подобаващо украсен за него.
На тържеството присъстваха преподаватели, ученици, родители, а тази година – и много гости от различни институции. След внасянето на знамето на училището и предаването му от дванадесетокласниците на следващия випуск, приветствия към завършващите първи поднесе директорът на Гимназията Любомир Георгиев, а след това и областният управител Кръстю Спасов, заместник-кметът по хуманитарните дейности и социалната политика Борислава Борисова, началникът на РИО Марийка Василева, председателят на Училищното настоятелство Лидия Каменова и архимандрит Поликарп от Видинска митрополия.
От името на Училищното настоятелство г-жа Каменова връчи плакет, грамота и парична награда на първенеца на випуска Оливера Костова от 12В клас, плакет и грамота – за заслуги в чуждоезиковото обучение на г-жа Анна Тодоровa, а за цялостен принос и творчески постижения за издигане авторитета на училището – на г-жа Цветана Петкова. Директорът г-н Любомир Георгиев връчи поредица от грамоти на ученици от випуска: Кристина Лазарова от 12Г –  за участие в национални олимпиади и състезания по география, по философия, дебати на английски език и публична реч на английски език, Виолета Яничева и Моника Иванова от  12Г – за второ място на националното състезание по творческо писане на английски език, Никола Николов от 12Б – за второ място на националната олимпиада по английски език, Кристина Митрович от 12В – за участие в XXVI национална  олимпиада по философия, Кира Георгиева и Лилия Върбовска от 12Г, както и Яна Кордова от 12Б – за принос в издигане на авторитета на Гимназията, Николай Александров от 12Г – за участие в националната олимпиада по история и цивилизация.
Музикален поздрав към випуска отправи училищната група Carbohydrates. След приключването на официалната част, последва вече традиционната творческа, подготвена от самите дванадесетокласници като последен поздрав към техните преподаватели.

На добър час, скъпи абитуриенти!