Мобилност по НП „Иновации в действие“

В периода 24.04 – 27.04.2024 г. учители и ученици от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ – Видин, участваха в мобилност по НП „Иновации в действие“ в СУ „Васил Левски“ – гр. Ардино.

В продължение на три дни бяхме част от дейностите за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между четири училища от страната. Домакините представиха презентации, видеофилми, сайтове, интерактивни игри, ученическо творчество – есета, стихотворения, рисунки и др., като продукти от провеждането на три интердисциплинарни урока на тема: „Силата на доброто“, „Водата – извор на живот“ и „С България в сърцето“. Учениците показаха знания във всички предметни области и демонстрираха умения за работа с много и различни онлайн приложения и програми.

С интерес, желание и ентусиазъм се включихме в богатата културна програма, организирана от колегите – киновечер, посещение на Тракийското светилище „Орлови скали“ със състезание по спортно ориентиране с творчески, мисловни и образователни предизвикателства; посещение на Дяволския мост; посещение на Етнографски Ареален комплекс в град Златоград.

Благодарим на колектива на иновативно СУ „Васил Левски“ за топлото посрещане и гостоприемство!

Убедени сме, че тези срещи са полезни със споделянето на опит и обмяната на добри, работещи и успешни практики и вдъхновяващи и мотивиращи да преоткриваме уникалната красота и богатата история на всички кътчета на България.