ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В ГПЧЕ – ВИДИН

Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ обяви 29.04 и 30.04.2024 година за Дни на отворените врати.
В първия ден нашите ученици посрещнаха гостоприемно и въодушевено седмокласници от ОУ „Любен Каравелов“ – Видин. Учениците от 11. и 12. клас представиха по забавен начин профилираната подготовка, която получават.
????????⌛️Атрактивният им разказ за профилите „Химия и опазване на околната среда“, „География и икономика“, „История и цивилизации“ и „Философия“ силно впечатли гостите от Основното училище.
????????????????????????????????????????Силен интерес предизвика представянето на профилите по чужди езици – английски, френски, испански, немски и руски език. По този начин учениците от 7. клас се запознаха с част от културата на тези народи.
????Гостите бяха очаровани от видяното, чутото и преживяното в гимназията – забавни химични опити, танци, кратък скеч, в който се преплитат изтънчено чувство за хумор и френски шик, интерактивни игри и викторини. Най-бързо отговорилите седмокласници получиха награди, а за всички имаше по парче класически английски сладкиш и чаша горещ традиционен английски чай. Накрая събитието завърши с нашенското „Дунавско хоро“. ????

Непринудено, сърдечно, артистично, различно възпитаниците на гимназията подготвиха и потопиха гостите си от ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Цар Симеон Велики“ в атмосферата на нашето училище чрез разнообразни интерактивни дейности – експерименти по химия, видеоклип и споделени активности по география извън класната стая, викторини и предизвикателства по история, руски и английски език. Колоритните облекла на участниците в магическата пиеса на театралното студио към гимназията впечатлиха учениците и всеки искаше да се докосне до Харди Потър и магьосниците.

Франкофоните „ветерани“ от 12. клас представиха пред потенциалните такива от гостуващи седмокласници скеч, в който се преплитат изтънчено чувство за хумор, френски шик и младежка непринуденост!

За финал участниците в скеча почерпиха гостите с вкусни френски макарони.

още снимки