Тържествена церемония по връчване на дипломите на Випуск 2021

На 15.06.2021 г. на тържествена церемония в двора на училището бяха  връчени дипломите на поредния „невероятен“ випуск на Английската гимназия. Институциите в град Видин бяха представени на най-високо ниво: кметът д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова, заместник-областният управител Илия Каменов, Началникът на РУО Веселка Асенова, както и председателите на Училищното настоятелство Лидия Каменова и на Обществения съвет на гимназията Велислав Велков.
В приветствието си към зрелостниците директорът Любомир Георгиев изтъкна, че и тази година ГПЧЕ „Й. Радичков“ е водеща по резултати от ДЗИ в областта – с най-висок среден успех по български език Много добър 4,75 (при среден за страната Добър 4,14), с Много добър 5,48  среден успех на матурата по английски език, като 7 са пълните шестици (от общо 11 такива за цялата област) и с 66 отлични дипломи (от 85 ученици във випуска). Кметът д-р Ценков в поздравлението си посочи, че езиковите гимназии традиционно дават най-добра подготовка, а кадрите на видинската езикова гимназия са с впечатляваща реализация във всички сфери у нас и зад граница.
На приветствията и пожеланията отговори един от отличниците на випуска – Благовеста Петрова.
Директорът покани гостите да връчат дипломите и отличията на зрелостниците.
Паметният ден беше запечатан на много фотографски снимки. А след последната (обща за целия випуск) във въздуха полетяха множество шапки, сякаш следвайки волния полет на Радичковите врабчета.

На добър час, Випуск 2021!