Първи в първото издание на „Пътят към познанието“

Специално отличие получи докладът на Наталия Ванкова „Йордан Йончев- поетът математик“ в Националния младежки форум „Арнаудови срещи“ 2020. Пътят към познанието“, проведен на 27.06.2020 г. в гр. Русе.
Първа награда бе присъдена за видео клипа „Йоница Николов и неговите дарения“, изработен от Мартин Стефанов, Елена Петрова и Силвия Йончева.
„Журито бе силно впечатлено от двата проекта на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ – Видин и единодушно присъди техните отличия. Надяваме се, че те ще продължат своите задълбочени изследвания и ще ни изненадат с нови открития и през следващата година“- заяви при обявяването на резултатите д-р Капка Иванова- председател на журито и научен ръководител на форума.
„Горда съм с представянето на нашите деветокласници! Участвахме с 2 творби в 2 различни направления и спечелихме призовите места в тях!“- споделя удовлетворението си техният преподавател по български език и литература г-жа Пенка Милушева, която бе отличена като ръководител на изследователските проекти за подкрепа на младите хора.
Освен с представянето на интересни доклади и презентации, участниците в “Арнаудови срещи 2020“ се запознаха с уникалната експозиция екслибриси – част от богатата колекция на РБ „Любен Каравелов“ – Русе, и хранилището, където се пази личната библиотека на патрона на форума – акад. Михаил Арнаудов. След екскурзията до Часовниковата кула всички бяха единодушни, че желаят тази конференция на младостта, знанията и откритията в съкровищницата на историята, географията, философията, изкуствата, литературата и фолклора, да стане ежегодна.