Изключителен успех на лекоатлетите на ГПЧЕ „Йордан Радичков“

На финалите на ученическите игри 2019г. в град Сливен, проведени на 20 и 21.06.2019г., отборите на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ (юноши и девойки) направиха едно от най-добрите си представяния, като спечелиха общо 18 медала.

В отборното класиране юношите са трети, а девойките – на пето място.

Призьори в отделните дисциплини станаха: Антония Изова и Живко Живков – златни медали в скок на дължина; Галя Станчева – сребърен медал на гюле; Денис Славейков – сребърен медал в скока на височина; бронзови медали за щафетата 4х100 (девойки) – Бетина Благоева, Габриела Младенова, Боряна Йорданова и Антония Изова.

Всички останали със спечелените точки допринесоха за високия отборен резултат.

За поредния голям успех на лекоатлетите на видинската езикова гимназия допринесоха и водачът на отборите – г-жа Десислава Маринова, треньорите на двата клуба СК „Бдин Атлетик“ – Николай Найденов и СК „Радуканови“ – Мирослав Радуканов и Петър Петров с целогодишната си работа с отборите на училището.

Като се има предвид и позитивното отношение и съдействие на училищното ръководство, и в бъдеще може да се очакват подобни, а защо не и по-големи успехи, от лекоатлетите на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ – Видин.