Дейностите по проект „Богатството в езика“ по програма Еразъм+

Вълнуваща среща беше проведена за разпространение на дейностите по проект „Богатството в езика“ по програма Еразъм+.

В актовата зала на ГПЧЕ “Йордан Радичков“ днес всички ученици, участвали в обучителните дейности по проекта през учебната 2017/2018 година представиха своето участие и споделиха впечатления и мнения за мобилностите пред всички ученици от осмите класове.

Кристина Петрова от 12.Б клас и Калина Ангелова от 10.Г клас представиха обучителната дейност в партньорското училище е Рига, Латвия през януари 2018 г. Те изтъкнаха, че участието им в различните културни дейности е допринесло не само да  се запознаят с традициите на тази далечна страна, но и да създадат много нови приятелства, които продължават и сега.

Михаела Войденова от 11.Г клас и Лора Начева от 10.Г клас участваха в обучителната дейност в партньорското училище в Денизли, Турция през ноември 2017 г. Те много емоционално разказаха за преживяванията си по време на мобилността, като представиха  различните обучителни дейности. Впечатленията им за общуването и сътрудничеството  с връстници от пет европейски държави – Полша, Румъния, Италия, Латвия и Турция бяха възторжени. Те приканиха всички ученици да се включат в бъдещи проекти и да преживеят позитивните срещи с нови хора и култури.