Финансова грамотност и бизнес култура в ГПЧЕ „Й. Радичков“

Учениците от клуба по „Финансова грамотност и бизнес култура“ в ГПЧЕ „Й. Радичков“ с ръководител г-жа Елена Матеева проведоха през месец януари поредица от уроци на тема: „Родителите и спестовното поведение“ – „Кредити с разум и цел“ – “Лихва, проста и сложна лихва, изчисляване на лихва“.

Наши гости по темата бяха банкери от СИБАНК – г-жа Зорница Панчева – кредитен консултант и г-жа Веселка Горчева – касиер консултант.

Провокирахме младите хора в посока добър дълг, лош дълг, финансови реалности и планиране, понятия и примери, споделен професионален и личен опит.

Сърдечно благодарим и на г-жа Гергана Герасимова – преподавател по математика и ръководител на група „Насоки и стратегии за решаване на задачи“, която се включи в темата с подготвена презентация и примерни задачи.

Презентации…….Житейски истории…….Реални казуси…….Банкерски съвети……… Математически задачи……………реално приложение……. начин на мислене …………..и житейски опит………!

Разумният информиран избор изграждан чрез  лична финансова грамотност, финансова култура и дисциплина са сред уменията необходими повече от всякога днес на младия човек.

Различно и полезно!