Националното многоезично състезание – поредното предизвикателство пред учениците ни

Националният кръг на Националното многоезично състезание по английски, испански, италиански, немски, руски и френски език  тази година се проведе  в град Плевен на 25.11.2017г.

Участници в състезанието бяха 125 ученици от XI клас от 23 области в страната.

Тържественото му откриване бе на 24.11.2017г. от 18:30 часа в зала „Катя Попова“, където участниците бяха поздравени с концерт на учениците от Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици, гр. Плевен.

Учениците от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ трябваше да се състезават със свои връстници в езиковите комбинации английски – френски език и английски – немски език.

Даниела, Катрин (11.В) и Гергана (11.А ) направиха преразказ на известна басня на френски език, а Давид от 11.Б клас – на немски език.

Втората задача за тях бе да разсъждават на съответния чужд език по темата „Трябва ли да обръщаме толкова внимание на селфито?“ където участниците трябваше да изложат своето виждане за тази толкова модна сред младите мания.

Лауреатите във всяка една от езиковите комбинации получава национална награда и едногодишна национална стипендия за последната си учебна година.

Националната комисия ще обяви резултатите след проверка на писмените работи. Сред победителите очакваме да се наредят имената и на нашите момичета и момчета.

Успех на Гергана, Давид, Даниела и Катрин!