Национален конкурс БОГ Е ЛЮБОВ

Бояна Димитрова Груева от IXБ клас е големият победител, класирал се с разказа си „Доброта“ за участие в националния кръг на ХV Национален конкурс БОГ Е ЛЮБОВ.

Областна комисия, назначена със заповед на началника на съответния РУО, определи първите три произведения от отделните видове творби по възрастови групи до 31 март 2017 година. В срок до 8 април 2017 г. заелите първо място ученически произведения от отделните направления и възрастови групи се изпращат от Регионалното управление по образование до МО. Национална комисия ще класира ученическите произведения по направления и възрастови групи. Авторите на отличените на първо място творби ще бъдат наградени на тържествена церемония, която ще се проведе през месец юни 2017 година в Троянския манастир „Успение Богородично”.

Призови места заеха и други талантливи ученици от ГПЧЕ ,,Йордан Радичков“ – Видин: второ и трето място в категория „есе“ за възрастовата група на IX-X клас заеха съответно Адриана Сузанова Кръстева от IXА клас и Екатерина Станиславова Живкова от IXВ клас, а в категория „поезия“ във възрастовата група на XI-XII клас се отличи Анелия Мирославова Маринова от XIГ клас.

Поздравления за победителите и техните преподаватели г-жа С. Гергова и г-жа П. Милушева!