Втори сме на Осмомартенския турнир по футбол

На 07.03.2017 г. във Видинската спортна зала “Фестивална” се проведе традиционния турнир по футбол за девойки, посветен на денят на жената 8-ми март. Участваха 8 отбора разделени в две групи.

Оборът на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ – Видин в състав:

  1. Гергана Георгиева
  2. Виктория Михайлова
  3. Ева Обесникова – капитан
  4. Катрин Луканова
  5. Рени Генкова
  6. Йоанна Йорданова
  7. Теодора И. Иванова
  8. Теодора М. Иванова
  9. Яна Радулова

бяха водачи в едната група, като победители в миналогодишния турнир.

След победи с 3:0 над отбора на СОУ „Любен Каравелов“ и победа над отбора на ПГТ „Михалаки Георгиев“, нашите момичета се класираха на 1-во място в групата и добиха право да играят на финала срещу миналогодишния финалист, отбора на ПГ „Д-р Асен Златаров“.

Финалният мач беше най-качественият и емоционален двубой на турнира. Срещнаха се двата най-добри отбора. Щастието се усмихна първо на отбора на ПГ „Д-р Асен Златаров“, които поведоха с 1:0 след случаен гол в едно „меле“ пред вратата на ГПЧЕ /по скоро автогол/. Нашите момичета се вдигнаха на щурм и много бързо изравниха резултата 1:1. Последните минути на двубоя бяха изцяло в наша полза. Бяха изпуснати няколко 100 процентови положения, които можеха да обърнат резултата в наша полза. В крайна сметка резултатът остана равен 1:1. Победителят трябваше да се определи след изпълнението на дузпи. Успехът се усмихна на отбора на ПГ „Д-р Асен Златаров“, който победи с резултат 2:1.

Отборът на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ се класира на 2-ро място, но за всички в залата остана впечатлението, че нашите момичета се представиха достойно.

Победителят спечели купа. За всички отбори имаше медали, грамоти и торти, осигурени от Фен клуба на „ЦСКА“ гр. Видин, за което им благодарим.

Индивидуални награди от нашия отбор получиха Йоанна Йорданова – за най-добър вратар и Ева Обесникова – за гол майстор на турнира.