Oтборите на ГПЧЕ „Йордан Радичков“, Видин – отново непобедими!

На 26.04.2016г. в гр. Монтана се проведе зоналното първенство по лека атлетика. И двата отбора на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ юноши и девойки (Vll- X клас) се класираха на първо място и попаднаха сред 10-те най-добри ученически отбори в страната. Юношите на ГПЧЕ – Видин за поредна година спечелиха убедително и показаха, че нямат конкуренция в Северозападна България. При това без излишно изразходване на сили и без напрежение.

Много драматично се разви борбата при девойките, като отборът на ГПЧЕ през цялото време беше догонващ в точките. Силната воля за победа обаче се оказа решаваща и в крайна сметка, след убедителни победи в бягането на 200м и в щафетата 4х100м, девойките на ГПЧЕ – Видин се наложиха с 2 точки разлика. Победата е много ценна, защото беше спечелена срещу неизменния шампион през последните 6 години.

Водачите на отборите Илиян Ангелов (юноши) и Петър Петров (девойки), както и треньорите Станка Младенова и Николай Найденов, изразиха голямото си задоволство, въпреки лошото време и недобрата организация на състезанията, както и надеждата, че и двата отбора ще се намесят сериозно в борбата за медалите на 21 и 22 май в гр. Сливен.

Отборът на момчетата:
Адалберт Бонев – 10в
Стефан Йорданов – 10б
Любослав Емилов – 9б
Калоян Красимиров – 10в
Божидар Петров – 10в
Огнян Огнянов – 10в
Дейвид Любомиров – 9г
Росен Петков – 9г

Отборът на девойките:
Екатерина Здравкова – 9б
Кристин Валентинова – 9г
Рени Генкова – 9а
Елина Стефанова – 10г
Изабел Иванова – 8в
Преслава Иванова – 8а
Виктория Живкова – 8а
Ванеса Иванова – 8г

още снимки