Безапелационна победа на лекоатлетите от ГПЧЕ „Йордан Радичков“

IMG_9489На 17 март се проведе общинското първенство по лека атлетика за юноши и девойки VIII-X клас, етап от ученическите игри 2016г. Традицията от последните IMG_9495години беше спазена и отборите на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ спелечиха убедителни победи и се класираха за зоналния етап в гр. Монтана през месец април.
Юношите на ГПЧЕ спечелиха в трудна битка с мотивирания отбор на ПМГ „Екзарх Антим I“. Победата е особено сладка, защото беше спечелена в отсъствието на най-добрия ни атлет Адалберт Бонев, лекуващ контузия. Новите момчета в отбора показаха висок спортен дух и воля за победа и издържаха трудното изпитание. Огромни благодарности и на треньорката по лека атлетика Станка Младенова за положените усилия при подготовката на отбора.
Впечатляващо е силното представяне на девойките, спечелили 6 от 7-те лекоатлетически дисциплини.
А всички състезателки намериха място в призовата тройка. Според треньора на отбора Петър Петров силната вътрешна конкуренция и дисциплината може още тази година да изведат отбора до финалите, където лекоатлетките на ГПЧЕ да се борят за медали сред  10-те най-добри ученически отбори в страната. А ако продължат да показват това постоянство в тежкия тренировъчен процес, след година за някои от тях със сигурност ще се говори и извън границите на Видин.
Отборът ни юноши в състав:  Адалберт Бонев, Стефан Йорданов, Любослав Еленков, Калоян Симеонов, Божидар Петров, Огнян Огнянов, Божидар Методиев и Росен Петков с водач на отбора Илиян Ангелов, за пореден път доказа, че е най-добър в гр. Видин.
В състезанието взеха участие представители на три Видински училища: ГПЧЕ „Йордан Радичков“, ПМГ „Екзарх Антим I“, ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“.
За огромното превъзходство на нашия отбор говорят резултатите:
100м. – 1 и 2 място
200м. – 1 и 2 място
400м. – 1 и 2 място
800м. – 1 и 2 място
скок височина – 2 – 3 място
скок дължина – 2 -5 място
щафета 4х100м. – 1 място
тласкане на гюле – 1 и 2 място

СНИМКИ