33 наградени ученици от ГПЧЕ

Продължават инициативите по повод патронния празник на ГПЧЕ „Йордан Радичков”. Днес директорът на училището Любомир Георгиев връчи наградите на най-добре представилите се ученици в конкурса за ученическо творчество: „Трудно бе да се определят само по няколко творби в отделните конкурсни категории. Всяка от тях бе оригинална и достойна за награда и вие за пореден път доказахте девиза на гимназията, че сте невероятни. Много успешно в отбелязването на Радичковите дни се вписаха и осмокласниците” – каза в приветственото си слово г-н Георгиев.
Учениците от ГПЧЕ можеха да се изявят в категориите поезия, проза, есе, презентация и рисунка. Първото място за стихотворение бе отредено за Илона Кидикова – 8 Б клас, втора е Цветомира Савова – 11 Б клас, трета – Преслава Петрова – 10 Г кл.
Като най-добри бяха определени разказите на Деница Ципоркова – 12 А кл., Станислав Борисов – 12 Б кл. и Михаела Иванова – 8 Б кл.
58 бяха авторите на есета, което определи класиране за всеки випуск.
8 клас
1. Мария Бойчева – 8 Б клас
2. Радина Чакърова – 8 Г клас
3. Адриана Кръстева – 8 А клас
10 клас
1. Гергана Георгиева – 10 В клас
2. Кристина Петрова – 10 Б клас и Вероника Николаева – 10 В клас
3. Каролина Сергеева – 10 А клас.
11 клас
1. Михаела Георгиева – 11 Г кл.
2. Мария Николова – 11 В кл.
12 клас
1. Диана Генкова – 12 Б кл.
2. Синди Младенова – 12 Г кл.
3. Диана Маджарова – 12 А кл.
Затруднение срещна комисията и при определяне на най-добрите рисунки. С много въображение и талант бяха създадени над 40 творби. Журито определи:
1 място – Велина Георгиева – 12 Б клас
2 място – Габриела Ничева – 8 А клас
2 място – Майа Иванова – 8 Б клас
3 място – Радина Георгиева – 8 Г клас
3 място – Поля Павлова – 8 А клас
Отличена бе и презентацията на единадесетокласника Мартин Андрианов. Награди бяха връчени за спортни постижения на 8 ученици. За издигане престижа на училището бе наградена Катя Асенова от 12 А клас. Награда за първото място в Димитровденското математическо състезание взе Мария Бойчева от 8 Б клас. Своите сертификати на Cambridge Advanced English, след отлично представяне на изпита по английски език, получиха 15 ученици.
Програмата продължи с „пътуващи класни стаи” към Белоградчик с посещение на пещерите Венец и Магура.
Утре учениците ще отпътуват за София, за да посетят Природонаучния музей и криптата ”Света София” с новото лице на древна Сердика. Отбелязването на Радичковите дни ще приключи с посещение на театралната постановка „Вишнева градина” по А. П. Чехов в Народния театър „Иван Вазов”.