Едно невероятно учебно пътуване на клубовете по проект УСПЕХ

В тридневно обучение участваха ученици от различни клубове по проект  УСПЕХ  от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ – Видин. В началото те разгледаха панорама „Плевенска епопея 1877“ и останаха впечатлени и обогатени от видяното и чутото от местния екскурзовод. После се потопиха в красотата на българската природа и Крушунските водопади. Величествена гледка! След нея всички се насочиха към Велико Търново, който празнуваше.
Незабравими останаха впечатленията от видяното в църквата „Св. 40 мъченици“, музей „Възраждане“ и Учредителното събрание, Царевец, ТИЦ с восъчните фигури, но кулминацията беше 3D мапинг шоуто „Величието на Асеневци“. Уникална гледка!
Учебното пътуване завърши с посещение на музей „Васил Левски“ в Ловеч. Там гимназистите посетиха и закрития мост на Кольо Фичето, архитуектурно-историческия  резерват „Вароша“, средновековната крепост „Хисаря“.
Завърнаха се убедени, че това са най-запомнящите се уроци от българската история, имат и сертификат с калиграфски букви, доказващ това. Снимките също.