Учениците от ГПЧЕ в подкрепа на християнското семейство

hrsem2Започнаха дейностите по проект УСПЕХ на Министерството на образованието и науката. Споделяйки идеята, че възпитанието започва от семейната среда, ученици от 3 клуба на ГПЧЕ „Йордан Радичков” се включиха в богословска среща-дискусия на тема „Християнското семейство днес”, организирана от Видинската света митрополия и НЧ „Цвят – 1870“ по модела „Световно кафене“.
hrsem1 Учениците от клубовете „Опознай ме – моят различен поглед към света” с ръководител Сашка Петкова, „Опознай родния край” и „Културно наследство на английски език”, под ръководството на Ваня Цветкова, участваха активно, защитавайки аргументирано тезата, че традиционните християнски ценности трябва да се съхраняват и в съвременното семейство.
Оценка на ученическото участие даде епископ Поликарп. Той изрази задоволство от отговорите и спомена, че е горд да бъде сред такива млади, будни и мъдри хора, които показват любов към християнското семейство, както и желание то да бъде пример в съвременното общество за истински живот, както социален, така и духовен.

hrsem3