Животът е безценен!

На 1-ви декември отбелязваме световния ден за борба със СПИН. Тазгодишната национална АНТИСПИН кампания отрави посланието „Животът е безценен!”. Ученици от ГПЧЕ ”Йордан Радичков”, като доброволци в младежки организации, се включиха в кампанийните дейности, които бяха насочени към популяризиране на безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, както и към толерантно отношение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН.

Най-добрите баскетболисти на гимназията взеха участие в Мача на звездите между „севера” и „юга” – запазена марка на видинчани в антиспин кампанията. На събитието присъстваха представители на общинската и областна управа, Регионалния инспекторат по образованието, Видинска Света Митрополия и много гости.

Зрителите в изпълнената до краен предел зала „Фестивална” за поредна година станаха свидетели на истинско шоу – атрактивни баскетболни изпълнения, игри с публиката, викторини, музика и танцови брейк изпълнения. Залата буквално се „взриви” при представянето на двата тима и играещите треньори. Старшията на „севера” Олег Панчев излезе с потник №5 – номерът от активните му състезателни години. Колоритният преподавател по физическо възпитание записа 7 точки, като реализира невероятна тройка за „северняците”, с която вдигна на крака агитката на ГПЧЕ ”Йордан Радичков”. Най-полезен играч на двубоя стана Георги Асенов от ГПЧЕ ”Йордан Радичков”, който спечели и приза за най-добър реализатор с 32 вкарани точки. Той получи специалната MVP награда на радио „Видин” от директора Огнян Първулов.

СНИМКИ