УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ ГПЧЕ „ЙОРДАН РАДИЧКОВ“ ПОЧЕТОХА ПАМЕТТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА

Днес, 16.02.2023 г. ГПЧЕ „Йордан Радичков“, гр. Видин даде поредното доказателство, че патриотичното възпитание е приоритет за нейните ученици, като отбеляза по нетрадиционен начин 150 – годишнината от трагичната гибел на Васил Левски. Шествие, включващо всички ученици и учители, измина разстоянието от гимназията до паметника на Апостола в областния град. Движението по едноименната улица беше временно спряно.
В 11.30 ч. шествието беше посрещнато с възрожденски и патриотични песни. Прозвучаха кратко емоционално слово от Кристина Божидарова – преподавател по история, и стихотворението „Обесването на Васил Левски“, на въздействащ музикален фон, в изпълнение на единадесетокласничката Аглика Капелова.
Почит към личността и делото на Апостола на българската свобода беше отдадена чрез поднасянето на венец от името на училището и на цветя от отделните класове.
Проявите по повод на 150-годишнината от гибелта на Васил Левски ще приключат през следващата седмица, когато ще бъдат отличени победителите в конкурса за есе и рисунка под наслов „150 години с уроците на Левски“, обявен от ученическия парламент в гимназията.