Пореден изключителен успех на десетокласничката Михаела Михайлова от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ – Видин!

Михаела Михайлова е едно от най-ярките лица на Видинската езикова гимназия през последните години. Тя е позитивен млад човек с много амбиции и разностранни интереси. Убедена, че е направила най-добрия избор на училище след 7. клас, вече трета поредна година не спира да покорява върхове. Михаела е скромна, не обича да говори за себе си, но изявите и са впечатляващи.
Още от 8. клас участва в Клуба по речи и дебати на английски език БЕСТ, като два пъти се класира за националния кръг на състезанието; ежегодно се класира за областния кръг на олимпиадите по български език и литература, английски език, история и философия; миналата година печели трето място на националното състезание за творческо писане на английски език, тази година достига до националния кръг; печели стипендия на Американската фондация за България за постиженията си в областта на чуждите езици през последните две години; печели първо място за разказ в училищния конкурс, посветен на Й. Радичков; член е на Ученическото ръководство на гимназията, организатор и участник в училищни и градски културни инициативи.
И като венец на завидните и усилия и постоянство, на областния кръг на олимпиадата по български език и литература Михаела постига най-висок резултат и се класира за националния кръг във възрастовата група 8. – 10. клас.
От сърце и пожелаваме успешно да защити своето име, името на училището и област Видин! И, разбира се, нека примерът и да бъде последван от много други!