За пореден път призово място на конкурс по химия за нашата млада надежда в областта на природните науки Деси Маринова от 11.В клас

Единадесетокласничката Десислава Маринова от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ е ЕДИНСТВЕНИЯТ НАГРАДЕН участник от област Видин на проведения на 28 и 29 май финален етап на Националния конкурс за есе, постер и презентация „Химията в наши дни“, организиран от Съюза на химиците в България, Факултета по химия и фармация към Софийския университет, Дружеството на учителите по химия и РУО – София. Така Деси постигна нов пореден триумф за нашата гимназия на националните конкурси по химия.

Талантливата ученичка спечели впечатляващото трето място в състезателната категория „презентация“, оставайки само на 1,33 точки от победителя.

На защитата пред Научното жури в състав: доц. д-р В. Николова, гл. ас. д-р Е. Младенова и гл. ас. д-р Ж. Петкова от Факултета по химия и фармация на Софийския университет нашата млада химичка представи темата „Важните химични елементи за здравия човек“ и заслужено спечели максималния брой точки.

За този престижен конкурс Деси се подготви под ръководството на своя преподавател по химия и опазване на околната среда Галя Митова.

Браво! Поздравления за успеха!