Първата национална награда за стихотворение на БОГ Е ЛЮБОВ грабна Габриела Атанасова Ничева от XIА клас в ГПЧЕ „Йордан Радичков“

От предложените за участие в националния кръг на конкурса творби от училищата в България, съвсем заслужено националната награда в направление „поезия“ във възрастовата група за ХІ – ХІІ клас пристигна в нашия крайдунавски град, в нашата езикова гимназия и е за нашата талантлива Габи. Тя получи своите грамота и награда на 5 юни 2019г. в Русе на тържествената церемония за победителите в Националното ученическо състезание, което се организира за осемнадесети път от Министерството на образованието и науката.
Според учителката й по български език и литература г-жа Сашка Гергова, с каквото и да се захване Габи – тя винаги ни носи радост, красота и доброта със своя талант! А той е, както всички вече знаем, не само музикален, но и литературен.
Наградата е за Габи, а печелим – всички в ГПЧЕ! Браво, Габи! С надежди очакваме поредната ти изява, която ще е и наш пореден успех!

Затвори очи,
отвори сърце,
заглуши шума,
протегни ръце.

Забрави гнева,
помни – прощавай!
Захвърли страха,
милосърдие раздавай.

Спри омразата,
обичай ближния.
Кажи на позата
„На теб, довиждане!“

Бъди човек,
но не жесток.
Бъди до Бог,
бъди любов!