Медали за ГПЧЕ в състезание по английска реч и дебати

С три медала се завърнаха учениците от Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ – Видин от участието си в регионалното състезание по английска реч и дебати по програма на фондация „BEST“. То се проведе на 17 и 18 ноември 2018 г. в град Враца /в ГПЧЕ „Йоан Екзарх“/.

В надпреварата участваха повече от 250 ученици от Северозападна и Югозападна България. Тримата медалисти от отбора за напреднали (Varsity Team) в Световните училищни дебати са: Катрин Луканова (12.В клас), Галя Станчева (10.А клас) и Венцислав Иванов (9.В клас). Тримата съотборници спечелиха награда за Sportsmanship (честност, порядъчност, великодушие) в напредналата категория по дебати.

Състезанието включва 5 категории: Дуо интерпретация, реторика, интерпретации на проза и поезия и Световни училищни дебати. Отборът под ръководството на учителя асистент  по американската програма „Фулбрайт“  се сблъска с много силна конкуренция. В него участват   16 талантливи ученици. Отборът по „BEST“ с нетърпение очаква да се състезава в следващия  етап, който ще се проведе през месец февруари, 2019г.