Кристина Петрова – втора в България по литература

Дванадесетокласничката Кристина Владиславова Петрова от Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ се класира на второ място в националния етап на олимпиадата по български език и литература, която се проведе на 01.04.2018 г. в гр. Сливен.

Само 12 стотни не достигнаха на Кристина, за да получи званието „лауреат“. „Резултатът на Кристина е забележителен и е най-високият, получен от ученик от Видинска област за последните 20 години на национален етап на олимпиада по БЕЛ“ – казва с удовлетворение учителката и по литература г-жа Пенка Милушева.

Кристина бе единственият представител от Видинска област, класиран за националния етап на олимпиадата по български език и литература. Получената от областната комисия оценка отличен 5.75 е потвърдена и от националната комисия, която е най-високата в страната /пълни шестици няма/. Успехът на Криси е закономерен. Миналата година тя бе единствената единадесетокласничка от областта, класирана за участие в националния кръг на олимпиадата по БЕЛ и се представи блестящо/в топ 10 на България/.

Кристина Владиславова Петрова е и единственият участник от  областта, който ще представи Видин и в националния кръг на олимпиадата по география и икономика в Стара Загора от 27 до 29 април. С гордост да й пожелаем успех!