ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ В ГПЧЕ „ЙОРДАН РАДИЧКОВ”

Позволете ми като домакин да открия настоящата съвместна пресконференция във връзка с решението на МС  Община Видин да получи трансфер в размер на 3 милиона лева, от които 1 милион са предназначени за изпълнение на строително-монтажни работи на сградата на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“. Особено ми е приятно да представя присъстващите  на пресконференцията:
Г-н Огнян Ценков – кмет на Община Видин;
Г-жа Албена Георгиева – Областен управител;
Г-жа Веселка Асенова – Началник на РУО – Видин;
Г-н Венцислав Пасков и г-н Цветан Асенов зам. кметове  на Община Видин;
Г-н Велислав Велков – председател на Обществения съвет при гимназията;
Г-жа Лидия Каменова – председател на УН;
родители от УН и Обществения съвет, колеги, както и ученици, представители на Ученическия парламент. Отдавна гимназията ни не е била домакин на мероприятие на такова високо ниво.

Преди да дам думата на г-н Ценков искам да изкажа огромната благодарност на учителите, учениците и родителите за решението на правителството, за отпускането на 1 милион лева за нашето училище. Гимназията след 2 години ще отбележи своята 50 годишнина. Аз няма да се спирам на успехите на нашите ученици и учители през тези години. Всички сте съгласни, че  Нашата гимназия е еталон за високо качество на образованието в нашата област и ние сме особено щастливи, че половин вековния юбилей на гимназията ще  отбележим в една напълно обновена сграда. За всичките си 50 години, гимназията ни не е била ремонтирана, освен смяната на част от дограмата и малки козметични ремонти. За пръв път тя получава такава голяма сума, която ще доведе до коренна промяна в условията за работа на нашите талантливи ученици и учители.  Затова и благодарността ни  е наистина голяма.

От името на всички учители, ученици и родители благодаря на правителството и лично на Министър председателя г-н Бойко Борисов и Министъра на финансите г-н Владислав Горанов за този голям коледен подарък.  Благодаря на г-н Владимир Тошев – народен представител, за подкрепата, която ни оказа. На кмета на Община Видин г-н Огнян Ценков за това, че взе присърце проблемите ни и направи всичко възможно това да се случи. На г-жа Албена Георгиева за подкрепата, на г-н Цветан Асенов и неговия екип за подготовката и изготвянето на необходимата документация.  Искам също така да благодаря на УН и Обществения съвет за това, че както винаги и сега бяха напълно съпричастни на нашите проблеми и ни оказаха пълно съдействие. Аз ще изкажа и благодарност на фирмата, която изготви в изключително кратки срокове техническият проект, което спомогна всичко да приключи успешно.

Накрая ще завърша със следното. Всичко това, което се случва в образованието в нашият град, показва, че наистина то е приоритет както на правителството, така и на Община Видин. Показва, че когато има единство на институциите, могат и се случват прекрасни неща в нашия град. За нас учителите, остава да дадем най-доброто от себе си в подготовката на знаещи и отговорни млади хора, които да прославят града ни.