Пореден изключителен спортен успех на видинската езикова гимназия!

На 25.04.2017г. в гр. Монтана се проведе зоналния етап по лека атлетика за юноши и девойки (VIII-X клас) от Ученическите игри – 2017г.

Лекоатлетите и лекоатлетките на ГПЧЕ „Йордан Радичков“, град Видин показаха убедително превъзходство над шампионите на областите Монтана и Враца и спечелиха първите места с голяма разлика в точките.

Така юношите на гимназията за шеста поредна година са шампиони на Северозападна България и се класират сред 10-те най-добри отбори в страната. Същият успех отбора на девойките постига за втора поредна година.

Въпреки притесненията около обновения състав на отборите, силният дух и мотивацията на лекоатлетите на ГПЧЕ, както и отличната им подготовка, гарантираха успеха.

Състезанието роди и нови герои – Любослав Еленков и Кристен Радуканова, спечелили и трите си дисциплини, както и някои от най-младите лекоатлети, ученици за първа година в гимназията – Денис Красимиров и Филип Георгиев, постигнали лични рекорди в най-важното състезание.

Всичко това, подплатено с труда на треньорите Ст. Младенова и П. Петров и на водача на отборите Десислава Маринова, е гаранция, че хегемонията на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ в леката атлетика ще продължи и занапред.

И не е случайно, че всеки, който иска да расте и да се развива с царицата на спортовете и да получи качествено образование избира за свое училище „Английската“!

Успех на финалите в град Сливен!