Наш ученик е мениджър за един ден

В рамките на популярната инициатива „Мениджър за един ден“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България, днес областната администрация във Видин посрещна ученик от Гимназия с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков” Явор Илков Якимов. Работният ден на младия мениджър започна от кабинета на областния управител Момчил Станков, който прие дванадесетокласника.

Областния управител насърчи интереса на Явор да научи повече за държавната институция, да се запознае с нейната структура, функции и компетенции по отношение на провеждането на държавната политика на територията на областта. Насочи вниманието му към европейските перспективи за развитие на публичния сектор в България и шансовете за реализация на младите хора.

В реална работна среда, дванадесетокласникът се запозна със спецификата на административната дейност и задачите, които изпълняват експертите по регионално развитие, административен контрол, държавна собственост.

За участието си в националната инициатива „Мениджър за един ден“ 2016 и за успешно справяне с разнообразни административни дейности в държавната институция, младият мениджър получи сертификат от името на Областния управител Момчил Станков.