91 отлични оценки на матурите в Английската гимназия

Гимназия с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ е с най-високи резултати от ДЗИ на територията на Видинска област. Средният успех на зрелостниците тази година е мн. добър 5,09. Традиционно най-висок за областта е успехът по български език и литература на учениците от ГПЧЕ „Й. Радичков“. Тази година – мн. добър 5,12. От явилите се на изпит по БЕЛ 102 зрелостници – 43 са с отлични оценки. Миналата година, с успех мн. добър 5,16, ГПЧЕ „Й. Радичков“ се нареди сред 50 най-добре представили се средни училища в България. Очаква се тази година Езиковата гимназия да е запазила престижното място в рейтинга на училищата /това ще стане ясно след като се обявят резултатите от всички области/.

Средният успех по втория, избираем, предмет е мн. добър 5,06, а учениците най-масово са избрали английски език. На него са се явили 76 ученици, а отличните оценки са 40. Сред предпочитаните предмети са френски език, биология и здравно образование, история и цивилизация, философия и математика.

91 е общият брой на отличните оценки на зрелостниците от ГПЧЕ „Йордан Радичков“. С две пълни шестици по БЕЛ и АЕ е Диана Даниелова Генкова – 12Б кл. Втората пълна шестица по БЕЛ е на Синди Младенова Младенова – 12Г кл. Общият брой на пълните шестици по английски език е 4. С пълни шестици освен Диана са и Петър Николаев Витков – 12Г кл., Калоян Бисеров Киров – 12Б кл., Александър Красимиров Цолов – 12Г кл.

Клуб “Журналист“ в ГПЧЕ