„С уважение и благодарност към моята гимназия“

„С уважение и благодарност към моята гимназия“ – с тези думи започна първата среща за представяне на новите му творби във Видин с писателя Емил Андреев, която се състоя в Евроклуба на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ на 12.05.2015 г.  В училището, което той е завършил, го очакваха учители и ученици – ценители на съвременната литература. Учениците останаха впечатлени от ерудицията на автора, оригиналните му сюжети и желанието му да помага на своите бъдещи колеги, членовете на клуб „Литературен калейдоскоп“.
Сборникът „Боби Блажения и Другия американец“ включва в себе си необикновени разкази и повести. В текстовете се преплитат множество магически и фолклорни елементи, умело вплетени в един привидно реалистичен контекст.
Авторът се вълнува от всичко необикновено, от всичко, граничещо с безумието. Героите му стигат до висоти и падения, а ние съпреживяваме радостите и неволите им, което несъмнено оставя дълбоки следи в душите ни.
В края на срещата директорът на училището, г-н Любомир Георгиев, подари  на госта юбилеен подарък – алманах, филм за 45-годишнината на училището и визитник. „Това винаги ще остане моята гимназия, която предначерта житейски ми път“ – сподели Емил Андреев.

Клуб „Журналист“